Καταδικασμένος ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» επανήλθε στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είχε εμφανιστεί σε αυτό μονάχα για να απολογηθεί. 

«Αν δεν μου χορηγήσετε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, μέχρι το εφετείο θα έχω εκτίσει την ποινή μου και ουσιαστικά θα έχω χάσει το δικαίωμα να δικαστώ σε δεύτερο βαθμό» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης. 

«Είμαι αθώος και την αθωότητα μου δεν τη στηρίζω μόνο στη δική μου άποψη, αλλά την είχε και ο εφέτης εισηγητής του Δικαστικού Συμβουλίου και η Εισαγγελέας της έδρας. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό. Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

Ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν δίστασε να τα βάλει και με τη διαδήλωση της 7ης Οκτώβρη, λέγοντας «Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στέρησετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθωος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις για να λάβω αναστολή. Μη μου στερήσετε το δικαίωμα να κριθώ σε Β´ βαθμό στο Εφετείο».

Από την πλευρά του ο συνήγορός του σημείωσε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Απαιτεί να τύχει δίκαιης κρίσης. Δεν εκλιπαρεί, δεν παρακαλάει.»

«Βιώσαμε συνθήκες Γαλλικής Επανάσταση από 20.000 εξαγριωμένους»

Εξερχόμενος του δικαστηρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας μονάχα για τον εαυτό του - σε αντίθεση με άλλους καταδικασμένους- τόνισε πως η καταδίκη του έχει στόχο «την πολιτική και ηθική εξόντωσή του» ενώ επανέλαβε τα λόγια του Κώστα Πλεύρη για την διαδήλωση την ημέρα της απόφασης μιλώντας για «συνθήκες Γαλλικής Επανάστασης»

«Ήρθα εδώ για να διατρανώσω για μια ακόμα φορά την αθωότητά μου. Δεν υπάρχει κανένα αδίκημα να με βαραίνει. Η συνείδησή μου είναι καθαρή, δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, το είπε με οκτάωρη αγόρευση και η εισαγγελέας της έδρας και έχει αποδειχθεί. 

Από εκεί και πέρα αυτή η κατάφωρη αδικία, αυτή η απόφαση που είχε προαναγγελθεί από πολιτικούς, από κυβερνητικούς από 20.000 εξαγριωμένους, βίαιους διαδηλωτές της Αριστεράς εδώ έξω από τα δικαστήρια όπου βιώσαμε συνθήκες Γαλλικής Επανάστασης κυριολεκτικά, που δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό και τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας... 

Η απόφαση αυτή, η κατάφωρη αδικία έχει μοναδικό στόχο την ηθική, την πολιτική εξόντωσή μου, την εξόντωσή μου σαν άνθρωπο. Δεν θα κάνω πίσω με αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίσω αυτή τη δοκιμασία και σήμερα διεκδίκησα στο δικαστήριο τα νόμιμα δικαιώματά μου»

Διαβάστε Ακόμα 

Δίκη Χρυσής Αυγής - Η «μάχη» των αναστολών: «Ο Μπούκουρας ξέρει μόνο να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες»

Ο Λαγός προσέλαβε τον συνήγορο ενός εγκληματία πολέμου των SS και του δολοφόνου του Τζουλιάνι