Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν από άνδρες της ελληνικής αστυνομίας να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε έναν παλιό ξενώνα ο οποίος παρέμεινε κλειστός για πάνω από 10 χρόνια. Ο συγκεκριμένος ξενώνας άνοιξε πριν δύο μήνες όταν και έφτασαν οι ηλικιωμένοι. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι κατάκοιτοι και οι περισσότεροι δύσκολα επικοινωνούν.

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής άρχισαν να φθάνουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στον Λιθότοπο προκειμένου να παραλάβουν τους 11 ηλικιωμένους.

Ο χώρος φιλοξενίας των ηλικιωμένων αποκαλύφτηκε από καθαρή τύχη, όταν το πρωί μια ηλικιωμένη γυναίκα εθεάθη να κυκλοφορεί με το νυχτικό της στο δρόμο κρατώντας ένα ξύλο στο χέρι, το οποίο χρησιμοποιούσε σαν μπαστούνι και να ζητά Βοήθεια.

Η γυναίκα που κατάφερε και βγήκε από το συγκεκριμένο σημείο, παρότι ρωτήθηκε πολλές φορές τι της συμβαίνει, έλεγε ασυναρτησίες και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον κόσμο.

Στο σημείο έσπευσε ο Δήμαρχος Γιώργος Κουτσάκης και η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Ηράκλειας, η οποία και διαπίστωσε πως οι ηλικιωμένοι ήταν άρρωστοι και σε κακή κατάσταση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας ώστε οι ηλικιωμένοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο των Σερρών, και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας ήταν πραγματικά σοκαρισμένοι από το γεγονός καθώς μέχρι και την αποκάλυψη του, δεν γνώριζαν πόσοι και εάν φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο σπίτι.

Σύμφωνα με μάρτυρες η είσοδος είχε κλείσει μ' ένα αυτοσχέδιο μπαμπού και δεν είχαν δει κάποιον να μπαίνει και να βγαίνει.

Πηγή: diktyotv.gr

Διαβάστε Ακόμα: 

«Μπλόκο» σε φορτίο 97,5 κιλών ναρκωτικών από το Ισραήλ - Τι είναι το KHAT

Πάτρα: Τους έπιασαν με 6.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και έξι κιλά λαθραίου καπνού