Την ίδια ώρα, στα κρούσματα του κορονοϊού στην πόλη της Κοζάνη έχουν προκαλέσει «συναγερμό» και οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Πάυλος,  το πρωί της Κυριακής στο κήρυγμα του, κατά τα διάρκεια της Λειτουργίας υποστήριξε πως στην υπόλοιπη Ευρώπη τα θύματα είναι περισσότερα γιατί δεν «πιστεύουν» και ζήτησε από πιστούς να κοινωνήσουν, μαζί με τα παιδιά τους.

Κατά τον Μητροπολίτη, ο κορονοϊός δεν πάει στις χώρες που έχουν... πιστούς και σε αυτές τις χώρες οι θάνατοι είναι λιγότεροι. «Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Και συνέχισε, καλώντας τους πιστούς, να πάνε τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να κοινωνήσουν «από την ίδια λαβίδα». «Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο -  Μετά το 2:29:00