Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ιωάννη Λαγού.

Ειδικότερα, ο Νταβίντ Σασόλι ανέφερε: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την άρση βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού με σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου».

Πάντως όπως διευκρίνισαν πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκεκριμένο αίτημα «αφορά σε άλλη υπόθεση» και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Την κίνηση των ελληνικών αρχών, διευκρινίζοντας όμως ότι πρόκειται για άλλη υπόθεση, όπου επίσης κατηγορείται, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter και ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι αυτό αναμένεται να εγκριθεί σύντομα κ με συντριπτική πλειοψηφία.

Ακόμα ανέφερε ότι το αίτημα για τη συμμετοχή του Γιάννη Λαγού στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αναμένεται σύντομα για να να εγκριθεί γρήγορα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Διαβάστε Ακόμα:

Νέα πρόκληση Λαγού - Έστειλε εξώδικο στη Σακελλαροπούλου

Γιάννης Λαγός: Άρση της ασυλίας και διεθνές ένταλμα τα επόμενα βήματα