«Προσκομίζω ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλα έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις» ανέφερε στη δήλωσή του στο Εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης, και συνέχισε:

«Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβερνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού.

Δυο μέρες πριν τη δολοφονία, (16/9/2013), αυτός ο άνθρωπος μιλάει με πρόσωπο που έχει επικοινωνία με τον καθ' ομολογίαν δράστη. Και δεν είναι μόνο δύο μέρες πριν από τη δολοφονία, έχει τηλεφωνικές επιικοινωνίες και μηνύματα και πιο πριν. Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση να αποδείξει και την ενοχή αλλα και την αθωότητα των κατηγορουμένων. Αυτή τη στιγμή έχει καταστραφει η ζωή μου κυριολεκτικά για ένα έγκλημα που το έχω καταδικάσει από την πρώτη στιγμή και δεν έχω καμία σχέση.

Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση όλων των κατηγορουμέων και ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας, που σας έδωσα όλα τα στοιχεία, να έρθει εδώ για να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση με τον άνθρωπο που μετά τη δολοφονία μιλούσε με τον καθ' ομολογίαν δράστη και να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση μαζί μου».

Έξω από το Εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε:

«Σήμερα αποκαλύφθηκε ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο το οποίο προκύπτει από τις άρσεις απορρήτου που έκανε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Κατέθεσα όλα τα έγγραφα στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα υπάρχει τηλεφωνική συνομιλία. Υπάρχει καταχωρημένος ο αριθμός ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, του γενικού γραμματέα συντονισμού κυβερνητικού έργου του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά. Υπάρχει τρίμηνη επικοινωνία μέχρι και μια ημέρα πριν από το φόνο με πρόσωπο το οποίο το βραδυ του φόνου μίλησε με τον καθ ομολογίαν δράστη.

Ζήτησα να έρθει ο συγκεκριμένος παράγοντας στο δικαστήριο για να διαλευκανθεί η αλήθεια, γιατί είναι αδύνατον να διώκονται και να πηγαίνουν στην φυλακή αθώοι άνθρωποι, που δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα και τέτοια στοιχεία συγκλονιστικά να μένουν στο σκοτάδι».

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης ως προς τη χορήγηση αναστολής στην έκτιση ποινών των καταδικασθέντων.

Διαβάστε ακόμα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει για την αναστολή των ποινών η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο ο Κασιδιάρης