Το δικαστήριο αθώωσε τον Μητροπολίτη, μετά από σχετική πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου, σύμφωνα με το corfutvnews.gr

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από τις φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Νεκτάριος δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Κέρκυρας την 25η Μαρτίου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα έπρεπε να δίνεται ειδική άδεια στους πιστούς προκειμένου να μεταβούν στις εκκλησίες για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, στο πλαίσιο της ειδικής μετακίνησής τους λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είχε παρακινήσει τους πιστούς να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα μετακίνησης δηλώνοντας άλλες δραστηριότητες, όπως τη σωματική άσκηση, προκειμένου να μεταβούν στους ναούς.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος κατηγορείται επίσης και για τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, που είχε τελέσει παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Για την συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει βγει η απόφαση του δικαστηρίου. 

Διαβάστε Ακόμα

Κορονοϊός: Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας παρακινεί πιστούς να δηλώνουν... περίπατο για να κοινωνήσουν (vid)