Το δικαστήριο έκανε δεκτό, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως, αίτημα του Γιάννη Λαγού να αναγνωστούν μεταγενέστερα του 2015 βουλεύματα, ενώ απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης, το οποίο μάλιστα στήριξε μέσω του συνηγόρου του και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο ζήτησε να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος δύο ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέρεται να μίλησε με άνθρωπο που την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον Γιώργο Ρουπακιά. Χθες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα όσα είπε ο Κασιδιάρης, τόνισε πως «δεν ασχολούμαι με αστειότητες καταδικασμένων ναζί εγκληματιών»

Όπως ήταν φυσικό και με την αποδεικτική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί, το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Παράλληλα αν και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού για το βούλευμα του 2019, η πρόεδρος είχε ξεκαθαρίσει από χθες, πως αυτό “δεν λειτουργεί σαν Εφετείο”. 

Σήμερα η απόφαση για το ποιοι θα πάνε φυλακή

Πιθανότατα σήμερα είναι η μέρα που το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά τις «αναστολές» στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε την Τρίτη.