Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να επιστρέψει η έδρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, ώστε να ανακοινώσει ποιοι από τους καταδικασμένους θα πάρουν αναστολές και δεν θα οδηγηθούν τελικώς άμεσα στη φυλακή. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως είναι να αφεθούν όλοι ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Όλοι εκτός από τον καταδικασμένο σε ισόβια δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα σε αναστολή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομική παρουσία στην αίθουσα, έχει ενισχυθεί ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης. 

Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

Το δικαστήριο έκανε δεκτό, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως, αίτημα του Γιάννη Λαγού να αναγνωστούν μεταγενέστερα του 2015 βουλεύματα, ενώ απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης, το οποίο μάλιστα στήριξε μέσω του συνηγόρου του και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο ζήτησε να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος δύο ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέρεται να μίλησε με άνθρωπο που την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον Γιώργο Ρουπακιά. Χθες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα όσα είπε ο Κασιδιάρης, τόνισε πως «δεν ασχολούμαι με αστειότητες καταδικασμένων ναζί εγκληματιών»

Όπως ήταν φυσικό και με την αποδεικτική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί, το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Παράλληλα αν και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού για το βούλευμα του 2019, η πρόεδρος είχε ξεκαθαρίσει από χθες, πως αυτό “δεν λειτουργεί σαν Εφετείο”.