«Ζητώ να τον κρίνετε ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε, απευθυνόμενη προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «αμετανόητο», τονίζοντας ότι επί 2,5 χρόνια απέκρυπτε την πράξη του και εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

«Μίλησε για τα μαρτύριο που περνάει η οικογένειά του, αλλά δεν βρήκε να πει μία συγγνώμη για τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε ο Γραικός», ανέφερε, ενώ, αξιολογώντας τη συμπεριφορά του έκανε λόγο για «αναλγησία» και «απάθεια».

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε εξαιτίας οικονομικής διαφοράς με τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η οικονομική διαφορά ήταν της τάξεως των 47.000 ευρώ, τα οποία όφειλε ο δράστης στον κτηνοτρόφο.

Παράλληλα ανέφερε πως οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το χρονικό 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που εξελίχθηκαν άκαρπες.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ εντοπίστηκε θαμμένη η σορός και το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου στην περιοχή γύρω από την μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Ακόμα 

Δολοφονία Γραικού: Δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω - Τι είπε στην απολογία του ο 46χρονος δράστης (vid)

Δολοφονία Γραικού: Ο δορυφόρος «αποκάλυψε» την αλήθεια (pics)