Ήδη αναχώρησαν δύο βαν από την ΓΑΔΑ, που σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, και τον συνοδηγό του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας, Γιάννη Καζαντζόγλου, στις φυλακές Μαλανδρίνου και τη μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου. Στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγείται επίσης και ο Γιάννης Άγγος.

Η μεταγωγή γίνεται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό. Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Η στιγμή της μεταγωγής του Νίκου Μιχαλολιάκου

Λίγο μετά τις 16:00 της Πέμπτης ξεκίνησε η μεταγωγή του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής» από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής, προς τις φυλακές του Δομοκού. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από τη ΓΑΔΑ με τις χειροπέδες και παρουσία λίγων φίλων και συγγενών του που χειροκροτούσαν επιβιβάστηκε στην κλούβα που θα τον μεταφέρει στις φυλακές.

Η μεταγωγή του Ηλία Κασιδιάρη

Το δρόμο για τις φυλακές του Δομοκού πήρε ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο όχημα της Αστυνομίας που θα τον μεταφέρει στο σωφρονιστικό κατάστημα θέλησε για μία ακόμα φορά «ηρωικό» τόνο φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς». Και αυτό όταν λίγες ημέρες νωρίτερα είχε παραλληλίσει ουσιαστικά τον εαυτό του και τα άλλα καταδικασθέντες μέλη της Χρυσής Αυγής με του ήρωες της ελληνικής ιστορίας όπως ο Θεμιστοκλής και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Καταθέτει έφεση ο Γιάννης Λαγός

Παράλληλα, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός διά του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Αναμένεται να υποβάλλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.

Το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στο Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε Ακόμα:

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ έξω από το σπίτι του Μιχαλολιάκου

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ 22 χρυσαυγίτες - Ειδικό σχέδιο για αποφυγή... συρράξεων