Στις περιπτώσεις όσων εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα:

  • Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση.
  • Του μέτρου εξαιρούνται μόνοι οδηγοί στο αυτοκίνητο ή με μέλη οικογενείας.
  • Στα σχολεία η μάσκα είναι υποχρεωτική και στα διαλείμματα στις περιοχές που βρίσκονται στο 3ο και 4ο επίπεδο, ενώ δεν είναι υποχρεωτική στη γυμναστική.

Ακόμα έκανε μερικές διευκρινήσεις σχετικά με την εστίαση. Συγκεκριμένα στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

Σχετικά με τις δοξολογίες για 26 και 28 Οκτωβρίου, ο κύριος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται βάσει του χάρτη υγειονομικής προστασίας.

Τέλος όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους το επόμενο πενθήμερο. Μη τήρηση των μέτρων και μετακίνηση μπορεί να σημαίνει εξάπλωση σε άλλες περιοχές.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: Ποιοι και πώς μπορούν να μετακινούνται μετά τις 00:30

Κορονοϊός: 841 τα νέα κρούσματα - 10 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο