Ιδίως στην Αττική, όποιος επιχειρήσει να κινηθεί τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα, αποκλείεται να μην πέσει πάνω σε ένα από τα δεκάδες μπλόκα της Τροχαίας. Στους κεντρικούς οδικούς άξονες, αλλά και σε μικρότερης κυκλοφορίας δρόμους, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονται εντατικοί έλεγχοι ενώ έντονη είναι και η παρουσία των δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. που περιπολούν υποστηρικτικά. 

Φυσικά και αυτή τη φορά δεν λείπουν τα… ευτράπελα με οδηγούς που δεν έχουν διάθεση να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ενδεικτικά, σε μεταμεσονύκτιο μπλόκο στη λεωφόρο Κηφισού, οδηγός μοτοσικλέτας εντοπίστηκε να κυκλοφορεί χωρίς το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν τα στοιχεία του για να του επιβάλουν το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ, έδωσε μεν αλλά αρνήθηκε να φορέσει μάσκα.  Αρχικά ακούστηκε να λέει ότι «δεν έχω μαζί», όταν όμως ακούστηκε το ενδεχόμενο του αυτοφώρου τότε ως… δια μαγείας βρέθηκε μάσκα. Όχι για πολύ βέβαια, καθώς αμέσως μετά τη  επιβολή του προστίμου μετακινήθηκε λίγα μέτρα μακριά και την έβγαλε για να καπνίσει και να μιλήσει στο τηλέφωνο. 

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της κινητοποίησης στην ΕΛ.ΑΣ. αρκεί να αναφέρουμε ότι ανά χρονικά διαστήματα που καθορίζονται κάθε φορά ανάλογα με την κυκλοφορία, υπάρχουν μπλόκα σε δρόμους όπως η λεωφόρος Βουλιαγμένης, η λεωφόρος Μεσογείων, η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η λεωφόρος Λαυρίου, σε πλατείες όπως η Καραϊσκάκη, η Πλατάνου, αυτή της Γλυφάδας κ.α.

Διαβάστε ακόμα

Θεσσαλονίκη: Όλοι οι ιερείς στον Άγιο Δημήτριο χωρίς μάσκα!

Κορονοϊός: «Δεν φορούσε μάσκα και έβαζε απουσίες» - Τι δηλώνει μαθητής για την καθηγήτρια από τον Υμηττό