Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς container «MAERSK LAUNCESTON» με σημαία Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πολωνός καπετάνιος του εμπορικού πλοίου δίνει κατάθεση, ενώ έχει απαγορευτεί ο απόπλους του καθώς το Λιμεναρχείο Πειραιά διενεργεί προανάκριση.

Για το συμβάν ενημερώνεται η εισαγγελέας. 

Υπενθυμίζεται πως από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο από τα μέλη του ΝΘΗ «Καλλιστώ» τα οποία διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για τις απαραίτητες βοήθειες.

Στο σημείο βρίσκονται μεταξύ άλλων περιπολικά και αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού σώματος

H ανακοίνωση του λιμενικού

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

»Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ δύο (02) τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

»Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας».

Διαβάστε ακόμα

Κόπηκε στη μέση το «Καλλιστώ» - Ρυμουλκείται στη Σαλαμίνα

Ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό