Ότι οι συρροές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες συνδέονται μεταξύ τους, αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας. 

«Μέρος του προβλήματος στις Σέρρες προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Λειτούργησαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι από αυτά που αξιολογούμε και γιατί δεν δουλεύει κάτι 100%. Σχετίζεται με τις νέες ηλικίες και τις επαφές που είχαν αυτές οι ηλικίες». 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πίεση που δέχεται στο σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. «Όλα έχουν το μερτικό τους και σε όλα η συμπεριφορά μας παίζει ρόλο. Πριν 15 με 21 μέρες είχαμε 10% των ΜΕΘ κατειλημμένες, πλέον είναι πάνω από το 50%. Θα υποδεχθούν περιστατικά και από διπλανούς νομούς που δεν έχουν την υποδομή. Θα πιέσει το σύστημα περισσότερο. Ξεκινά από τους νέους και διασπείρεται». 

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε σχετικά με τη Θεσσαλονίκη και την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή «Η θερμοκρασία παίζει 20% με 30% ρόλο στο RT. Η επιβίωση του ιού είναι πιο μεγάλη και από την άλλη μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους. Τα cluster αυτά συνδέονται κυρίως με τη διασκέδαση». 
Τέλος και ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε «Το έχουμε ξαναπεί τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων συνδέεται με διασκέδαση. Το βρήκαμε και στις Σέρρες».