Πρόκειται για τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι είχαν υποβάλλει και μηνύσεις μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς θα καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 6/11 ο Ε. Βενιζέλος, και στις 9/11 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που ασκήθηκε κατά του κ.Παπαγγελόπουλου αφορά στα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, της παράβασης καθήκοντος κατά εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης, της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, της δωροληψίας υπαλλήλου και της εγκληματικής οργάνωσης (Συμμορία).

Ως συμμέτοχοι, έχουν παραπεμφθεί επτά μη πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τους δύο επίκουρους της εισαγγελείς και τους δημοσιογράφους Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη.

Τον τελευταίο λόγο πάντως θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στο Ειδικό Δικαστήριο.