Στον απόηχο των εξελίξεων στο ζήτημα της πανδημίας, ο Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας στην ΕΡΤ, συνέστησε μέσω δηλώσεων υπομονή, επιμονή και θάρρος.

«Να κάνουμε το καλύτερο χωρίς πανικό και φόβο, αλλά με επίγνωση του προβλήματος, ώστε να βγούμε γρήγορα από τα δύσκολα και από μια ιδιότυπη καθημερινότητα», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Βρέθηκαν 51 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Υπενθυμίζεται ότι οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων και των Σερρών είναι στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.  

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 51 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστή συρροή και 158 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 προέρχονται από δράση τυχαίας δειγματοληψίας. 

Διαβάστε ακόμα: 

Κορονοϊός: Ολοταχώς για lockdown Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο

Θετική στον κορονοϊό η Κλόε Καρντάσιαν: «Tο στήθος μου έκαιγε όταν έβηχα»