Μία απίστευτη κομπίνα είχε σκεφτεί ένα ζευγάρι από την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να υφαρπάζει χρήματα από επιχειρηματίες της περιοχής και... επενδύοντας στον κορονοϊό. Η δράση τους, όμως, κράτησε μόλις 10 ημέρες καθώς συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το ζευγάρι προσποιούνταν ότι άνηκε στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, για την εξασφάλιση χορηγίας για δήθεν έκδοση ημερολογίου στο οποίο θα διαφημίζονταν. Το διάστημα από τις 18 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου είχαν προλάβει να εξαπατήσουν ήδη 11 επιχειρηματίες, αποσπώντας περίπου 430 ευρώ καθώς είχαν χαμηλή... ταρίφα για να μην κινούν υποψίες αλλά και για να πείθουν πιο εύκολα τα υποψήφια θύματα τους!

Μάλιστα, είχαν δημιουργήσει εθελοντικό προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με το πρόσχημα ότι εκπροσωπούν την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας επικοινωνούσαν και διαδικτυακά με επιχειρηματίες της περιοχής προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα. Μετά το «ψηστήρι» ακολουθούσε η είσπραξη των χρημάτων, ωστόσο, η δράση τους έλαβε τέλος την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου καθώς ένας έμπορος αντιλήφθηκε την απάτη και κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στο ζευγάρι την ώρα που εισέπραττε τα χρήματα για τη δήθεν χορηγία. 

Η σύλληψη τους έγινε στην Αλεξανδρούπολη, εντός καταστήματος από το οποίο είχαν ζητήσει 30 ευρώ για διαφήμιση στο ημερολόγιο που υποτίθεται ότι ετοίμαζε η Πολιτική Προστασία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε Ακόμα:

Έρευνα στις φυλακές Δομοκού: Βρέθηκαν μαχαίρια, ηχοσυστήματα και... ηλεκτρονική ζώνη αδυνατίσματος

Χειροπέδες στον ταξιτζή των... ναρκωτικών - Μετέφερε κοκαΐνη και MDMA