Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η πρεσβεία της Γαλλίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, η οικεία του Γάλλου πρέσβη κι άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα.

Ούτως ή άλλως πάντως το κτήριο της γαλλικής πρεσβείας βρίσκεται σε έναν από τους θεωρητικά πιο καλά φυλασσόμενους χώρους της πρωτεύουσας -απέναντι από τη Βουλή.

Έχει δοθεί, επίσης, εντολή για αύξηση της στατικής φύλαξης όπου υπάρχουν κλειστές σκοπιές, αλλά και για συχνότερες περιπολίες από οχήματα και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένες εποχούμενες περιπολίες θα γίνονται και γύρω από γραφεία ή αντιπροσωπείες γαλλικών κολοσσών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός «χτυπήματος» από εξτρεμιστές που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας ή ριζοσπαστικοποιήθηκαν εδώ.

Τέλος, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας και της ΕΥΠ για τη συλλογή στοιχείων γύρω από τις κινήσεις τυχόν ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων που ενδεχομένως να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε Ακόμα 

Γαλλία: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»: Τα τελευταία λόγια θύματος της αιματηρής επίθεσης

Γαλλία: Νέα στοιχεία για τον μακελάρη της Νίκαιας - Η στιγμή που τον ακινητοποιούν μετά την αιματηρή επίθεση