Με Δελτίο Τύπου τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούν τον Αιγύπτιο αλιεργάτη, Αμπουζίντ Εμπάρακ, χαιρετίζουν την έφεση που άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλος, κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στη διευθυντική ομάδα της οργάνωσης και στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του αλιεργάτη.

Σύμφωνα με τους τρεις συνηγόρους, Κώστα Παπαδάκη, Κώστα Σκαρμέα και Θανάση Καμπαγιάννη, η έφεση του κ. Κωσταρέλλου «δικαιώνει το αίτημα και τις επισημάνσεις μας που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι ποινές εκφράσαμε την κρίση ότι υπολείπονται της δίκαιης και ανάλογης τιμωρίας του άρθρου 79 Π.Κ.».

Το ίδιο, άλλωστε όπως επισημαίνουν, ισχύει και για την έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων όσων κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης «και θα δικαστούν και αυτοί σε δεύτερο βαθμό με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερης ποινής». 

«Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός, ότι οι εφέσεις αυτές προέρχονται από τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος δεν έλειψε λεπτό από την δίκη και γνωρίζει σε βάθος την δικογραφία, όσο και όλοι οι υπόλοιποι εισαγγελικοί διαδικαστικοί λειτουργεί που συμμετείχαν».

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «προτεραιότητα πλέον αποτελεί η άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την χορήγηση αποζημίωσης στα θύματα της Χρυσής Αυγής».
 

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη Χρυσής Αυγής - «Να αποζημιωθούν τώρα τα θύματα», ζητά ο Κώστας Παπαδάκης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άσκησε έφεση κατά της απόφασης ο εξαφανισμένος Χρήστος Παππάς