Ο Άκης Τσελέντης εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί της τάξεως ακόμη και των 6,2 Ρίχτερ και οι κάτοικοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην πηγαίνουν κοντά σε κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές.

Παπαζάχος: Περιμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς - Να μην κατοικηθούν σπίτια με ζημιές

Κατηγορηματικός πως τα σπίτια που έχουν παρουσιάσει ζημιές από τον σεισμό, στη Σάμο, δεν πρέπει να κατοικηθούν ως να τα ελέγξουν οι μηχανικοί, είναι ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής ανέφερε πως «περιμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς. Ίσως να υπάρξει και κάποιος πιο κοντά στο νησί. Οι μετασεισμοί ίσως διαρκέσουν και μήνες».

Και συμπλήρωσε: «Όποια σπίτια παρουσιάζουν προβλήματα από τον σεισμό δεν πρέπει να κατοικηθούν. Πρέπει πρώτα να ελεγχθούν, καθώς ένα νέος μετασεισμός μπορεί να το ρίξει.

Ο σεισμός ήταν της τάξης των 7 ρίχτερ. Κανένα κτίριο χωρίς αντισεισμικό κανονισμό ή αυθαίρετο, δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέξει έναν τόσο μεγάλο σεισμό».

Λέκκας: Έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα

Αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, σημείωσε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας ενώ προειδοποίησε για την πιθανότητα μικρού τσουνάμι.

Ο Ευθύμης Λέκκας δήλωσε ότι ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε ουσιαστικά στα θαλάσσια σύνορα Σάμου και Τουρκίας και έγινε αισθητός στην Αθήνα, την Πάτρα και την Κρήτη. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αντίκτυπο του σεισμού στην περιοχή της Σάμου.

Κατέρρευσαν κτήρια στη Σμύρνη, αισθητός ως την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα

Για κατάρρευση κτηρίων στη Σμύρνη κάνουν λόγο τα τουρκικά Μέσα.

Ο σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έγινε αισθητός, στην Τουρκία, ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη και την Προύσα, πόλεις πολλά χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο.

Δεν θα μεταδοθεί το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Δεν θα μεταδοθεί στις 15:00 το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την ανακοίνωση νέων μέτρων για τον κορονοϊό. 

Όπως έγινε γνωστό, λόγω του σεισμού 6,7 στη Σάμο το μήνυμα δεν θα μεταδοθεί.