Βαρύ πένθος σκεπάζει το νησί από τον αδόκητο χαμό των δύο 17χρονών παιδιών, της Κλαίρης και του Άρη, που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι της Σάμου πέρασαν μια δύσκολη νύχτα, καθώς τόσο στις δύο πόλεις το Βαθύ και το Καρλόβασι, όσο και στα χωριά, αρκετοί αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν εκτός οικιών, από το φόβο των μετασεισμών.

Σε πολλά χωριά έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις παλιών σπιτιών, ζημιές ενώ η πρωτεύουσα, το Βαθύ, υπέστη σοβαρό πλήγμα από το μίνι τσουνάμι που «έβγαλε» τη θάλασσα στη στεριά.

Στη Σάμο βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά σοβαρή».

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή εδώ στη Σάμο. Επισκεφθήκαμε το Καρλόβασι και είμαστε τώρα στο Βαθύ. Ο μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί. Ήδη έχουν έρθει μηχανικοί από την Πολιτική Προστασία και από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διασώστες του ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η ΕΜΑΚ. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε με βάση το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» και τα Ειδικά Σχέδια» είπε.