Σύμφωνα με το epirus-tv.gr, ο 92χρονος νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων νοσηλεύονται πέντε ακόμα τρόφιμοι του ίδιου γηροκομείου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μέχρι στιγμής, 24 ηλικιωμένοι εξακολουθούν να παραμένουν στον οίκο ευγηρίας με την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο να είναι επιβεβλημένη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι στο γηροκομείο στα Ιωάννινα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό συνολικά 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε, μιλώντας στο epiruspost.gr, o ιδιοκτήτης του γηροκομείου. 

Για την υπόθεση υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, μετά από αίτημα του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αγνή Νάκου, είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα».