Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως υπήρξε «εκθετική αύξηση της καμπύλης. Ο ιός κινείται με πολύ σημαντικές ταχύτητες. Από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σημαντικά». Ακόμα πως τα θετικά τεστ, ξεπέρασαν το 9%, «Σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή κάποιος με συμπτώματα έχει 1 στις 10 να νοσεί με κορονοϊό». 

Ο καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά: «Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία, δεν έχουμε ζήσει κάτι τέτοιο, ούτε εμείς, ούτε η Ευρώπη. Περιμέναμε να πιέσει αφόρητα το σύστημα Υγείας. Αυτό το συζητήσαμε και χθες εκτεταμένα στην Επιτροπή. Από τις 26 Οκτωβρίου έμπαιναν περισσότεροι στα νοσοκομεία απ' όσους έβγαιναν, άλλος ένας δείκτης που δείχνει ότι θα είχαμε μεγάλη πίεση».
 
Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε και στοιχεία σχετικά με την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας: «Θα υπάρχει και νοσηλεία που θα οδηγήσει σε σοβαρές εκβάσεις. Αποδεικνύεται αυτό από τα δεδομένα. Η αύξηση του αριθμού νοσηλειών οδηγεί και σε αύξηση στις ΜΕΘ».

Όπως είπε, υπάρχει αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων: 191 τις τελευταίες μέρες και 78% κατειλημμένες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

« Όταν έχεις μεγάλη διασπορά ιού στην κοινότητα θα νοσηλευτούν στις ΜΕΘ και νεότεροι» πρόσθεσε. 

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός – Μητσοτάκης: Προφανώς κάναμε και λάθη – Δεν μπορούσαμε να «γεννήσουμε» λεωφορεία

Lockdown - Μητσοτάκης: Γιατί πήραμε τώρα την απόφαση