Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κ. Κοτανίδου επεσήμανε πως το τέλος του lockdown θα προταθεί από τους ειδικούς όταν τα ημερήσια κρούσματα πέσουν κάτω από τα 1.000 και μόλις καταγραφεί μείωση του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία, γεγονός που αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ πάνω από 50% σε διάστημα τριών εβδομάδων .

Η καθηγήτρια εξήγησε πως εκείνο που κινητοποίησε την επιτροπή να εισηγηθεί lockdown ήταν η τεράστια αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία.

«Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε μία βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε σημαντική βελτίωση της κατάστασης» δήλωσε η κ. Κοτανίδου.

 

Νωρίτερα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Alpha, και σε ερώτηση αν απαιτείται χαμηλό τριψήφιο νούμερο, 300-400 κρούσματα ημερησίως, για άρση του lockdown, απάντησε ότι «γι' αυτό μπήκαμε σε καραντίνα, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα».

 

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός – Lockdown: Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά και ποια κλείνουν – Αναλυτικά όλοι οι ΚΑΔ