Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία Αττικής από τα διόδια και των δυο Εθνικών Οδών, Κορίνθου και Λαμίας, έφυγαν 43.996 αυτοκίνητα, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 17:00.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν φύγει τις ίδιες ώρες 35.835 αυτοκίνητα.

Το... απόλυτο κομφούζιο 

Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας δε, έφτασε σε επίπεδα παραμονής Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

«Έχουμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου από τη μια πλευρά στην άλλη ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξονα» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Το σύστημα του Κέντρου κατέγραψε συμφόρηση ακόμα και σε σημεία που τις ώρες αιχμής, υπό κανονικές συνθήκες, τα οχήματα κινούνται με σχετική άνεση. Πρόκειται για την Χαμοστέρνας από την Πειραιώς μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού, τηνλεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Οδό σε όλο της το μήκος.

Διαβάστε Ακόμα

Κορονοϊός: 2.448 νέα κρούσματα αυτό το 24ωρο - Στους 196 έφτασαν οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός - Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο