Αυξημένη κατά 33% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και κατά 15% από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων ήταν την Παρασκευή η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.

«Είχαμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές, εντός του λεκανοπεδίου, από τη μια πλευρά στην άλλη, ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξονα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, στις 17:30 της Παρασκευής, 6 Νοεμβρίου, η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο, ενώ  σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, όλη η Τροχαία ήταν στους δρόμους κάνοντας ό,τι είναι εφικτό για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Πάνω από 70.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια την τελευταία ημέρα πριν το lockdown

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στα διόδια, με χιλιάδες πολίτες να μετακινούνται εκτός νομού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από το πρωί στις 6:00 έως τις 17:00 πέρασαν από τα διόδια Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας συνολικά 43.996 οχήματα. Ειδικότερα, πέρασαν 22.780 από τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και 21.216 από τα αντίστοιχα της Αθηνών-Λαμίας.

Το τελευταίο 24ωρο, από τις 6:00 χθες Παρασκευή έως την ίδια ώρα σήμερα, 73.637 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Ειδικότερα, από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από της Αθηνών - Λαμίας 34.560.

Σαρωτικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων

«Από νωρίς το πρωί υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί», ανέφεραν νωρίτερα σήμερα πηγές της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Πηγές: ΑΠΕ, Up Stories

Διαβάστε ακόμα

Έρημη πόλη η Αθήνα την πρώτη ημέρα του lockdown

Οδηγός καραντίνας σε 20 ερωτήσεις και απαντήσεις - Τι επιτρέπεται και πώς