Ο κ. Μπέος αποκάλυψε επίσης ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα.

Αρχικά, αναφερόμενος στην περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό, είπε: «Δεν είχα πολλά συμπτώματα. Ένιωθα μόνο να πονάνε τα κόκκαλά μου. Έκανα το πρώτο τεστ και βγήκε αρνητικό. Οπότε έπαιρνα δύο παυσίπονα, λόγω και του βάρους μου και συνέχιζα. Ο πόνος συνεχίζονταν οπότε έκανα και πάλι τεστ. Κι αυτό αρνητικό. Αποφάσισα να κάνω και τρίτο. Μάλιστα, μία νοσηλεύτρια, αστειευόμενη μου είπε: «μάτι» μπορεί να είναι, κορoνοϊος δεν είναι. Τελικά το τρίτο τεστ βγήκε θετικό. Σοκαρίστηκα!».

Μάλιστα, στη συνέχεια αποκάλυψε ότι έλαβε ως φαρμακευτική αγωγή το ίδιο κοκτέιλ που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ: «Η πρώτη ακτινογραφία που έκανα έδειξε μία ήπια πνευμονία. Μεταφέρθηκα στη Λάρισα, όπου μου χορήγησαν το κοκτέιλ που έπαιρνε ο Τραμπ, το αμερικάνικο. Από την πρώτη μέρα αισθάνθηκα ήδη καλύτερα. Την έβδομη μέρα πήρα εξιτήριο. Πήρα το αυτοκίνητο μόνος μου και πήγα στην Αθήνα για να δω τους συγγενείς μου.»

Για τον Αχιλλέα Μπέο, αυτή η εμπειρία χαρακτηρίζεται ως επιδραστική: «Αυτό που σκεφτόμουν σε όλη τη διαδρομή, είναι πως ενώ τα έχουμε όλα, θέλουμε περισσότερα. Άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου. Να έχουμε την υγεία μας, αυτό έχει σημασία».

«Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη σε καρτούν και χαρτογιακάδες»

Αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, τόνισε: «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος. Βλέποντας αυτά τα καρτούν και τους χαρτογιακάδες που θέλουν να γίνουν δημοτική αρχή, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Τώρα που βάλαμε την πόλη σε μία τάξη δεν γίνεται να την αφήσω σ’ αυτούς. Στο τέλος του 2023 θα έχουμε ανάδοχο για το Μουσείο της Αργούς και έχει συνέχεια το τελεφερίκ. Ο στόχος μου είναι γράψω ιστορία στην πόλη που αγαπώ. Αν ο κόσμος με επιλέξει θα ολοκληρώσω το πλάνο που έχω στο μυαλό μου».