«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός» τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Παρατηρείται μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση με βάση την εμπειρία του πρώτου lockdown, αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες» επεσήμανε.

«Κανείς δεν είναι άτρωτος, έχουμε πραγματικά πόλεμο. Και εάν υπήρχαν πραγματικές σφαίρες, κανένας δεν θα χαλάρωνε», σημείωσε. 

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε πως γίνεται καθημερινά προσπάθεια για να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ κορονοϊού που γίνονται σε όλη τη χώρα, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να μην χαλαρώνουν».

«Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε αν έχουμε κρούσματα στο περιβάλλον μας και το πέρασαν ελαφρά. Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε γιατί οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Έχουμε 90αρηδες που είναι ασυμπτωματικοί. Κανείς δεν είναι άτρωτος» είπε χαρακτηριστικά.

«Παρατηρείται κάποια σταθεροποίησης στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα. Χρειάζεται υπομονή γιατί το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να πιέζεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται» τόνισε.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Στα 2.581 τα νέα κρούσματα - «Μαύρο» ρεκόρ σε νεκρούς και διασωληνωμένους