Ο κ. Αγαπηνός ασκεί σκληρή κριτική στον κ. Βερβεσό τονίζοντας, για την αντίδραση του δεύτερο έπειτα από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έπειτα από πάρτι γενεθλίων στο γραφείο του, πως «ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη».

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Αγαπηνός σχολίασε πως: «1. Τα πρόσφατα γεγονότα όπως εξετέθησαν από τον Τύπο και ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την σύναξη στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά τσιγάρων, ποτών και χορών εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα των Ελλήνων Δικηγόρων στην κοινωνία και αντιτίθενται ευθέως στον θεσμικό σκοπό για τον οποίο υφίστανται οι υποφαινόμενοι ανεξαρτήτως πανδημίας. 

2. Επισημαίνω δε ότι για κάποιους από εμάς τους Δικηγόρους που αφιερώσαμε τη ζωη μας σε αυτή την επιστήμη οι εν λόγω συμπεριφορές προκαλούν ντροπή και για λογαριασμό όσων δεν την συναισθάνονται. 

3. Επειδή δε για κάποιους από εμάς οι εν λόγω χώροι και αυτά που αντιπροσωπεύουν παραμένουν ιεροί, ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου προκάλεσε «σάλο» χθες, όταν συνεργάτης του δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες από το πάρτι που διοργανώθηκε για τα γενέθλια του και στο οποίο συμμετείχαν περίπου 10 άτομα.

Νωρίτερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα

Δημήτρης Βερβεσός για την εισαγγελική παρέμβαση: Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση

Παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι του Βερβεσού