Μετά από τη συνάντηση ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη συνδρομή των αρχών στην προσπάθεια να μηδενίσουν οι εστίες μόλυνσης, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις επερχόμενες εορταστικές ημέρες.

«Ό,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι περισσότερο από απαραίτητη. Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε 10 μέρες καιρό στο σύστημα Υγείας. Εμείς έξω, εσείς στο σπίτι. Στο σπίτι πολύ προσεκτικά. Από γιορτές, η Κατερίνα κι ο Αντρέας να γιορτάσουν απ' το τηλέφωνο» είπε αρχικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για να συμπληρώσει: «Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει,όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό».

Διαβάστε ακόμα

Το «ξέκοψε» για άνοιγμα την 1η Δεκεμβρίου ο Πέτσας

Στο τέλος της εβδομάδας αποφάσεις για τον χάρτη εξόδου από το lockdown - Τι θα γίνει με τα σχολεία