Μετά τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στο  εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας,η τελευταία αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι:

- Τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με εξουσιοδοτημένο διαγνωστικό κέντρο για την υποχρεωτική και δωρεάν διενέργεια μοριακών ελέγχων (tests) σε  εργαζομένους της, οι οποίοι την περίοδο εκείνη επέστρεφαν από τις καλοκαιρινές τους άδειες. Οι έλεγχοι αυτοί συνεχίζονται και θα συνεχιστούν ανελλιπώς για όσους εργαζόμενους εμφανίζουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.  

- Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 800 μοριακά τεστ. Από αυτά, διαπιστώνεται ότι υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων της. Επιπλέον, δεν έχει ανιχνευτεί έως τώρα καμιά ενδοεταιρική διασπορά του ιού.

- Η εταιρεία εφοδιάζει συνεχώς όλους τους εργαζόμενους με επαρκή αριθμό μασκών μιας χρήσεως, ενώ σε όλους χώρους (γραφεία, σταθμούς, αμαξοστάσια, χώρους ενδιαίτησης εργαζομένων) υπάρχουν αντισηπτικά σκευάσματα. Στις περισσότερες δε ειδικότητες εργαζομένων χορηγούνται και γάντια είτε μιας χρήσεως είτε ειδικού τύπου για τους τεχνίτες της συντήρησης.    

- Στους σταθμούς γίνεται από τα συνεργεία καθαρισμού συνεχής και επισταμένος καθαρισμός (απολύμανση) των επιφανειών που έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, κουπαστές), ενώ είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ολόκληρο το δίκτυο των Σταθερών Συγκοινωνιών.

- Οι συρμοί κάθε βράδυ πλένονται εξωτερικά και απολυμαίνονται εσωτερικά με τη μέθοδο της νέφωσης, από ειδικά συνεργεία  με τα οποία συνεργάζεται η ΣΤΑΣΥ.

- Σε όλα τα σημεία εισόδου (γραφεία, αμαξοστάσια) εφαρμόζεται σύστημα θερμομέτρησης όλων των εισερχομένων.