Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στον απόηχο της Ιεράς Συνόδου με αποκλειστικό θέμα το Ουκρανικό ζήτημα και τη μνημόνευση του Επιφανείου ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, με τον Μητροπολίτη Κύκκου να καταφέρεται εναντίον του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου.

Ο Κύκκου Νικηφόρος στις δηλώσεις του εξήγησε την πρόταση του, καθώς επίσης και τη διαφωνία του με την απόφαση τόσο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, όσο και της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου στη σημερινή σύνοδο. 

Σε κάποιο σημείο, ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος, του ανέφερε ότι αυτά που υποστηρίζει είναι οι θέσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας, προκαλώντας την αντίδραση του Μητροπολίτη Κύκκου ο οποίος του ζήτησε να τον αφήσει να μιλήσει.

Καθώς αποχωρούσε ο δημοσιογράφος του είπε ότι διαστρεβλώνει τα πράγματα και τον ρώτησε αν φιλοδοξεί να γίνει «Μάρκος Ευγενικός».

«Σκασμός», του απάντησε ο Μητροπολίτης Κύκκου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου, ο οποίος του ζήτησε σε έντονο ύφος να μιλάει πιο ωραία.

Στη συνέχεια ο Κύκκου Νικηφόρος χαρακτήρισε «χυδαίο» και «παλιάνθρωπο» τον Αριστείδη Βικέτο, ενώ του υπέδειξε να μην επεμβαίνει.