Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα σήμερα Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, καθώς υγιειονομικοί και εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς μετέχουν, μεταξύ άλλων, στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Aκινητοποιημένα για 24 ώρες θα μείνουν Μετρό και Ηλεκτρικός καθώς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, στις Γραμμές 1, 2, 3 θα συμμετάσχουν στην απεργία. Το τραμ θα κινηθεί κανονικά έως τις 18:00 ενώ στη συνέχεια θα τραβήξει χειρόφρενο λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων έως τη λήξη της βάρδιας. «Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή και ζωή» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ.

Κανονικά θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ, έπειτα από την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή.

«Δεμένα» τα πλοία

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), κρατώντας «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Αντίθετα, την στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει ανέστειλαν τελικά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Συγκεντρώσεις Υγειονομικών

Στην κινητοποίηση δίνουν το παρών και οι υγειονομικοί, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ομοσπονδία θα προχωρήσει σε συμβολικές συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί ενώ στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.