Συγκεντρώσεις «εξπρές» πραγματοποιούν από το πρωί εργαζόμενοι στην Αθήνα και στις πόλεις που τα Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία. 

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μοτο-πορεία και συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Οι απεργοί ζητούν βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών στους χώρους δουλειάς και την απόσυρση του επικείμενου νομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. 

Οι συμβολικές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν με όλους τους απεργούς να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις. 

Μοτοπορεία στο υπουργείο Υγείας

Συμβολική μοτοπορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο Θέαμα - Ακρόαμα δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτών. 

Οι ίδιοι ζητούν την άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις προσωπικού, διασφάλιση των εργαζομένων και των νοσηλευόμενων, καθώς και πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για όλους τους πληττόμενους κλάδους. «Τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα και συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία γιατί τα ματ είναι παντού και η μεθ πουθενά», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κεχαγιόγλου Κώστας.

Κλειστά Μετρό και ηλεκτρικός 

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν την Πέμπτη, Μετρό και ηλεκτρικός, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 18:00. 

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία υπαναχώρησαν τελικά και δεν θα πραγματοποιήσουν απεργία, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών.