Το Νοσοκομείο της Δράμας, αλλά και ολόκληρη η πόλη, δοκιμάζεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν οι κλίνες από ασθενείς και ξαναγεμίζουν.

Χθες το πρωί, άλλωστε, πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» προς την Αθήνα, καθώς δεν μπορούσε να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας: «Εχουμε μετατρέψει τρεις απλές κλινικές σε κλινικές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα».

Καθημερινά γίνονται εισαγωγές, ενώ στο χειρουργείο έχουν αναπτυχθεί τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας, στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς οι οποίοι θα πρέπει να μεταβούν σε ΜΕΘ.

Ελάχιστο προσωπικό για πολλές δεκάδες ασθενών

Ο κύριος Παπαδόπουλος σημειώσε, επικαλούμενος στοιχεία του ΕΟΔΥ, πως νοσεί ένας στους τέσσερις πολίτες της Δράμας, ενώ το νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο.

«Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4, από τους οποίους οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δύο γιατροί του Νοσοκομείου, είναι σήμερα διαλωσηλωνένοι, την ώρα που ήδη θρηνούν τις πρώτες απώλειες μεταξύ των συναδέλφων τους.

Όσοι γιατροί παραμένουν αναγκάζονται να εργάζονται για 10 και 12 ώρες σε εξαντλητικές συνθήκες για να παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα στους ασθενείς.

 

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Διασωληνώνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ - Πού επιμένουν τα κρούσματα

Βατόπουλος: Προβληματισμός για την επαρχία - Στο τραπέζι πάλι τα τοπικά lockdown