Μάλιστα, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα inkomotini.news, υπό αυτή την κατάσταση, η διοίκηση και οι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών, κάτι που διέψευσε στη συνέχεια η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!», αναφωνεί ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, του οποίου το μήνυμα συγκλονίζει: «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Διαψεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου

Από την πλευρά της η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης διέψευσε τις αναφορές περί γκρεμίσματος τοίχου, επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας».

 Εξηγεί ότι «πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας». Σημειώνει πως «οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές» και προσθέτει: «Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος».

 Στην ανακοίνωση της η διοίκηση καταλήγει πως «όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών».

 

Πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας: Στην πόλη ένας στους τέσσερις έχει κορονοϊό

Την ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δράμα περιέγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου της πόλης, Ιωάννης Παπαδόπουλος. Ακόμη τρεις ασθενείς θα χρειαστούν μεταφορά σε ΜΕΘ εντός της ημέρας.

Το Νοσοκομείο της Δράμας, αλλά και ολόκληρη η πόλη, δοκιμάζεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν οι κλίνες από ασθενείς και ξαναγεμίζουν.

Χθες το πρωί, άλλωστε, πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» προς την Αθήνα, καθώς δεν μπορούσε να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας «έχουμε μετατρέψει τρεις απλές κλινικές σε κλινικές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα».

Καθημερινά γίνονται εισαγωγές, ενώ στο χειρουργείο έχουν αναπτυχθεί τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας, στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς οι οποίοι θα πρέπει να μεταβούν σε ΜΕΘ.

Ελάχιστο προσωπικό για πολλές δεκάδες ασθενών

Ο κύριος Παπαδόπουλος σημειώσε, επικαλούμενος στοιχεία του ΕΟΔΥ, πως νοσεί ένας στους τέσσερις πολίτες της Δράμας, ενώ το νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο.

«Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4, από τους οποίους οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δύο γιατροί του Νοσοκομείου, είναι σήμερα διαλωσηλωνένοι, την ώρα που ήδη θρηνούν τις πρώτες απώλειες μεταξύ των συναδέλφων τους.

Όσοι γιατροί παραμένουν αναγκάζονται να εργάζονται για 10 και 12 ώρες σε εξαντλητικές συνθήκες για να παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα στους ασθενείς.

 

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Διασωληνώνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ - Πού επιμένουν τα κρούσματα

Βατόπουλος: Προβληματισμός για την επαρχία - Στο τραπέζι πάλι τα τοπικά lockdown