Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά και αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

«Λυπάμαι για τον θάνατο του Γρηγόρη. Δεν είχα καμία αντιπαλότητα ή σύγκρουση μαζί του. Ποτέ δεν είχαμε τσακωθεί, ούτε πριν ούτε τώρα. Γιατί να τον σκοτώσω; Οι δήθεν αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τσακωθήκαμε. Δε λένε όμως γιατί» είπε ο 22χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Κατά την απολογία του, ο 22χρονος επικαλέστηκε τη σωματοδομή του για να τεκμηριώσει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να αντιμετωπίσει τον 26χρονο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. «Είμαι τέσσερα χρόνια μικρότερος από τον Γρηγόρη και πιο μικρόσωμος. Ούτε καν θα μπορούσα να τον εκφοβίσω, πόσο μάλλον να τον σκοτώσω» είπε.

Μάρτυρας: «Με πήρε τηλέφωνο ο δράστης και μου είπε πως τον χτύπησε με μαχαίρι»

Άτομο το οποίο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του περιέγραψε στο «Live Νews», όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο. «Με πήρε τηλέφωνο ο δράστης και μου είπε πως τον χτύπησε. Όχι με το μηχανάκι. Με μαχαίρι. Ειδοποίησα τον αδελφό του θύματος. Αυτός μίλησε στο τηλέφωνο με το θύμα και ήταν ζωντανός ακόμα. Πήγαμε μαζί στο σημείο που μας είπε και τον βρήκαμε σε μία λίμνη αίματος. Εκεί ήταν και άλλα δύο άτομα, όχι ο δράστης» είπε ο μάρτυρας.

«Τρύπησε το παιδί σε τρεις μεριές» λέει η μητέρα του

Σύμφωνα με τη μητέρα του 26χρονου θύματος, ο φερόμενος ως δράστης σκότωσε τον γιο της για τον τρόπο που οδηγούσε. «Του είχε πει ο Γρήγορης ‘πως οδηγείς έτσι;’ και εκεί έγινε. ‘Θα μου πεις εμένα που έχω τις καλύτερες μηχανές’. Τα άλλα είχαν κατεβεί από το μηχανάκι και κοιτάγανε το όπλο που το είχε κολλήσει στο κρόταφο και του είπε ‘θα σε σκοτώσω ρε … ‘ και ο δικός μου του είπε ‘αν έχεις … κάν' το’. Αυτό ήταν. Πέταξε το όπλο και είχε σουγιά και το τρύπησε το παιδί σε τρεις μεριές. Αιμορραγούσε ακατάσχετα και το πέταξε στο ποτάμι».

Μαρτυρία: «Τα παιδιά που ήταν εκεί είπαν πως τον είχαν μαχαιρώσει»

«Η αστυνομία και το ασθενοφόρο έφτασαν αμέσως. Το θύμα ήταν ζωντανό ακόμα. Έπαθα σοκ με αυτό που είδα. Δεν το περίμενα. Το θύμα ήταν μέσα στα αίματα. Τα δύο άτομα που ήταν εκεί είπαν πως τον είχαν μαχαιρώσει. Όπως έμαθα μετά η μαχαιριά τον πέτυχε στην κεντρική αορτή. Αλλιώς ίσως να ζούσε» λέει στο Live news αυτόπτης μάρτυρας.

Δικηγόρος 22χρονου: «Κενά στις καταθέσεις των μαρτύρων»

Μιλώντας στο «Live News», ο Χρήστος Μυλωνόπουλος, δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενου σημείωσε ότι στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων υπάρχουν κενά. «Έχουμε επισημάνει τις αντιφάσεις και τα κενά που έχουν οι καταθέσεις τους και έχουμε ζητήσει να διεξαχθούν συγκεκριμένα ανακριτικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματά από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για το στιλέτο που εντοπίστηκε στο σπίτι του συλληφθέντα.