Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η Αφροδίτη Μάνου επιτίθεται στον κ. Μπαμπινιώτη με αφορμή τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με τη χρήση αγγλικών όρων αντί των ελληνικών τους ισοδυνάμων. 

Αρχικά, ο καθηγητής πρότεινε το «για το σπίτι» αντί του «take away», τη λέξη «τροφοδιανομή» αντί για «delivery» και «απαγορευτικό/μερικό απαγορευτικό/γενικό απαγορευτικό» για το «lockdown».

Εν συνεχεία, μίλησε για το «click away», επισημαίνοντας: «Δεν είμαι υπέρ τού «καμία ξένη λέξη στην γλώσσα μας». Είμαι εναντίον τού «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις».

Στις παραπάνω δηλώσεις απάντησε η Αφροδίτη Μάνου, γράφοντας αρχικά στο facebook: «O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα απ' τα ελληνικά; Δεν κατάργησε το πολυτονικό; Δεν μετάλλαξε τη γλώσσα μας, έτσι που να μην τη μαθαίνει κανείς; Δεν την άφησε ανοχύρωτη σε κάθε επέμβαση και παραμόρφωση; Τώρα παραπονιέται για το Take away;».

 

O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα απ' τα ελληνικά; Δεν κατάργησε το πολυτονικό; Δεν μετάλλαξε τη γλώσσα μας, έτσι...

Δημοσιεύτηκε από Afroditi Manou στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

 

Εν συνεχεία, απαντώντας σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή της που χαρακτηρίζει υπερτιμημένο τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, η τραγουδίστρια-στιχουργός διαφώνησε:

«Δεν είναι υπερτιμημένος. Ήταν ένας απολύτως ακατάλληλος, ατάλαντος και άμουσος γλωσσολόγος, που κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. "ΑσχολΟΥΤΑΝ, βρΟμιά, του άνθρωπου, του πανεπιστήμιου».