Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι απέχουμε ακόμα από την άρση του lockdown, καθώς  όπως είπε κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τις 14 Δεκεμβρίου.

Η μοναδική εξαίρεση σε αυτό ίσως είναι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα οποία ενδέχεται ν’ ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ενιαίο άνοιγμα της χώρας και όχι άνοιγμα «διαφορετικών ταχυτήτων». Βέβαια τις οριστικές αποφάσεις θα τις καθορίσουν δύο παράγοντες. Ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επομένης εβδομάδας όταν και αναμένεται να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται και δεν ληφθεί κάποια απόφαση.

Το άνοιγμα που θα γίνει, οριζόντια, θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρχει μια περιοχή, δηλαδή μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις ή επιπλέον περιορισμοί για κάποια περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της επομένης εβδομάδας  από τον πρωθυπουργό με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα. 

Την παράταση του lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός – Συναγερμός στο Γηροκομείο Φλώρινας: Κρούσματα σε εργαζόμενους και τρόφιμους

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα ανάμεσα σε δύο μετρήσεις της εβδομάδας