Παρά τα σενάρια που τοποθετούσαν την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ κοντά στις 20 Δεκεμβρίου, η λύση αυτή δεν φαίνεται πλέον να προκρίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ήδη στείλει το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά την περίοδο των γιορτών.

Οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου είναι πως σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο «ακορντεόν», δηλαδή να ανοίξουν και να ξανακλείσουν τα καταστήματα, το κόστος για τις επιχειρήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Σημειώνεται πως η εν λόγω απόφαση δεν αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα που δεν πρόκειται να ανοίξουν έστι κι αλλιώς, αλλά τα καφέ και τα εστιατόρια.

 

Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις. Μας έκανε όμως ταυτόχρονα πιο δυνατούς και θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνει και πιο ενωμένους, ως κοινωνία. Διότι ο εχθρός είναι ένας, είναι ο ιός και μακάρι όλοι να έβλεπαν την πρόκληση μέσα από αυτή τη διάσταση της» υπογράμμισε.