Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν χθες το βράδυ όσοι κοίταξαν τον ουρανό και δεν υπήρχαν σύννεφα. Το φεγγάρι καλύφθηκε από ένα φωτεινό «στέμμα» προκαλώντας το ενδιαφέρον όσων το παρατήρησαν. Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται από τους επιστήμονες «Άλως» (halo) και προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. 

Όσον αφορά το τί σημαίνει η σεληνιακή Άλως, ο θυμόσοφος λαός λέει ότι «24 με 48 ώρες από την εμφάνιση αυτού του φαινομένου έρχεται κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές».

Και μάλλον δίκιο θα έχουν καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, Κυριακή, αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά της χώρας και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια , που μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική χώρα, τη Θράκη και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Επίσης αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.