Ο κ. Κλούγκε εξήρε την προσπάθεια που κάνει η επιτροπή εμβολιασμών στην Ελλάδα, καθώς τόνισε ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται τα εμβόλια περισσότερο από άλλους λαούς στην Ευρώπη και αυτό έχει φανεί, όπως είπε, από εμβολιασμό που αφορά άλλες νόσους, όπως η ιλαρά.

Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη έκανε ξεκάθαρο πως μόνο η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα μπορούν να κρατήσουν χαμηλά την επίπτωση του ιού. «Να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτά τα μέτρα για να μην γίνει μεγάλη ζημιά» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό της μετάδοσης: Η αποφυγή της στενής επαφής και των κλειστών χώρων, αλλά και των χώρων με κλιματισμό. «Ο εξαερισμός του χώρου είναι κομβικής σημασίας και πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για να κρατήσουμε το κύμα του κορονοϊού σ’ αυτή τη γραμμή, ώστε να μην δούμε ένα νέο κύμα να αναπτύσσεται», τόνισε.

Τεχνικά προβλήματα

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχή της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας προλόγισε τον Χανς Κλούγκε, αλλά υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, τα οποία εμπόδισαν τη μετάδοση του μηνύματος, με αποτέλεσμα να διακοπεί.

«Η ΕΡΤ προσπαθεί να διορθώσει τα θέματα με το κοντρόλ, ώστε να παρουσιάσει το μήνυμα του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ» είπε ο κ. Κικίλιας.

Τελικά, η δημόσια τηλεόραση αποκατάστησε το πρόβλημα και το βίντεο προβλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα.

Δείτε την ενημέρωση: