Τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος διακινούσαν ηρωίνη (κυρίως) και άλλες ναρκωτικές ουσίες, με έδρα τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν για το κύκλωμα των Ρομά που κέρδιζαν συνεχώς έδαφος στις πιάτσες διακίνησης ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο από τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν έχουν αξία αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με τους Ρομά να δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένη μάρκα. 

 

Οι ρόλοι αρχηγού, υπαρχηγών και μελών

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών. Φρόντιζε για την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης τις οποίες νόθευαν, την αποθήκευση των ναρκωτικών και στη συνέχεια τη διακίνηση από τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσεως σε διάφορους διακινητές και χρήστες!

Δύο ακόμη μέλη του κυκλώματος ήταν υπεύθυνα για την νόθευση της ηρωίνης, την καθοδήγηση των υπολοίπων στην ιεραρχία μελών, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω. Ένας από τους συλληφθέντες δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για την εύρεση κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες).

Τέλος,τα άλλα πέντε μέλη ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνηση τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κυρίως σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι. 

 

Τα ευρήματα και ο πολυτελής βίος

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 263 γραμμ. ηρωίνης, 4,8 γραμμ. κοκαΐνης, 8 γραμμ. κάνναβης και 27 φαρμακευτικά δισκία, πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 62 φυσίγγια, 5 οχήματα, 19.625 ευρώ, 12 κινητά τηλέφωνα, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών. 

Συνεργός και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι ένας ακόμη Ρομά, προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγες ημέρες πριν (σ.σ. στις 26 Νοεμβρίου) από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, για κατοχή προς περαιτέρω διάθεση, ποσότητας ηρωίνης βάρους 240 γραμμαρίων.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν δημιουργήσει υποδομές για την αποθήκευση και τη διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ προχωρούσαν σε καταγραφή σημειώσεων των διακινηθέντων ποσοτήτων και των εισπραχθέντων χρηματικών ποσών. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν ως άνεργοι, ο πολυτελής τους βίος ήταν πρόκληση και καθοδήγησε τις Αρχές, καθώς διέμεναν σε πολυτελείς οικείες, οδηγούσαν πανάκριβα οχήματα πολλών ίππων και διασκέδαζαν δαπανώντας χωρίς μέτρο.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.