Να τιμηθεί -με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου καλούν με ψήφισμα που υπογράφουν, γνωστοί καλλιτέχνες, δικηγόροι και ακτιβιστές. 

Μεταξύ πολλών άλλων το κείμενο υπογράφουν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας Θύμιος Καλαμούκης και Απόστολος Μπαρμπαγιάννης, οι καλλιτέχνες Νατάσα Μποφίλιου, Δημήτρης Πουλικάκος, Γιάννης Αγγελάκας

Το κάλεσμα αναφέρει: «Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί», αναφέρουν στο κείμενο. «Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση "στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες".

Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού. Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.

Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι».

Έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις ο Χρυσοχοΐδης

Με δήλωσή του την επομένη των κινητοποιήσεων που κατεστάλησαν από την αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθάριζε πως τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και για τις 6 Δεκεμβρίου, μέρα κατά την οποία λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις μνήμης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δολοφονημένου από τον Ειδικό Φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.