Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το φάρμακο της Regeneron θα σταλεί σε πρώτη φάση σε πέντε νοσοκομεία της Ελλάδας, δύο στην Αττική και τρία στην περιφέρεια. 

Στην Ελλάδα θα γίνουν δύο μελέτες για το «κοκτέιλ» αντισωμάτων, με τη μία να αφορά ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα ηλικίας άνω των 12 ετών και την άλλη στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Στόχος της μελέτης που αφορά τις στενές επαφές, είναι να διαπιστωθεί αν το φάρμακο της Regeneron έχει και προφυλακτική δράση. 

Ο ΕΟΦ τις επόμενες ώρες αναμένεται να λάβει από τις ΗΠΑ το ειδικό πρωτόκολλο που θα αναφέρει λεπτομερώς τη δοσολογία, αλλά θα ορίζει και τον αριθμό των συμμετεχόντων στις μελέτες, καθώς επίσης και τα κριτήρια που αυτοί πρέπει να πληρούν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, είχε δηλώσει ότι η τιμή του «κοκτέιλ» της Regeneron θα καθοριστεί από την στιγμή που θα εγκριθεί το φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: 1.667 κρούσματα και 98 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Μείωση των διασωληνωμένων

Κορονοϊός - Ο «χάρτης» των κρουσμάτων: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα - Πρώτη η Θεσσαλονίκη, ψηλά Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς