Σύμφωνα με το STAR πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Για τις περιοχές πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να αποτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε πως σε όποιες περιοχές δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία ή δεν επαρκεί η δύναμη, θα ρίχνονται στη μάχη οι διοικητικοί υπάλληλοι κάθε δήμου.

Δηλαδή υπάλληλοι από το οικονομικό τμήμα ή από το τμήμα των γραφείων προσωπικού οι οποίοι θα βγαίνουν στον δρόμο, θα κάνουν περιπολίες και θα κόβουν κανονικά πρόστιμα.

Ωστόσο η δυσκολία είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εκπαιδευμένοι. 

Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου καθώς και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: 1.667 κρούσματα και 98 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Μείωση των διασωληνωμένων

Κορονοϊός - Ο «χάρτης» των κρουσμάτων: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα - Πρώτη η Θεσσαλονίκη, ψηλά Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς