Σύμφωνα με το lamiareport, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης μετά από θετικό κρούσμα σε υπάλληλο, πραγματοποιήθηκε εξέταση 50 δειγμάτων από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε εργαζόμενους και τροφίμους του γηροκομείου και εντοπίστηκαν 17 ακόμη θετικά κρούσματα. Εξ αυτών τα 14 είναι σε τροφίμους και τα τρία σε γυναίκες υπαλλήλους ηλικίας 37, 50 και 60 ετών.

Την προσεχή Τρίτη, θα επαναληφθεί ο έλεγχος στα αρνητικά τεστ, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι ο κορονοϊός στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν ήταν ακόμη ανιχνεύσιμος.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας των 14 περιθαλπόμενων που βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 αξιολογείται από τον ιατρό του ιδρύματος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το Νοσοκομείο είναι έτοιμο αν χρειαστεί να περιθάλψει τους ασθενείς από το Γηροκομείο. Η διακομιδή τους θα εξαρτηθεί από τη συμπτωματολογία και τη σοβαρότητα της κατάστασής τους», τόνισε ο κ. Κολοκυθάς.