Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επιβολή lockdown στον δήμο Αχαρνών και την άρση του lockdown στον δήμο Ελευσίνας, στην Αττική.

Επίσης στον δήμο Ασπροπύργου παρατείνεται το lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε η επιβολή lockdown στον δήμο Αχαρνών επειδή τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 166.

Ταυτόχρονα, διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, το κυνήγι και το ψάρεμα. 

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα σε σύνολο 2.977 κατοίκων (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές.

Σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Τέλος, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στο δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας. Τα ενεργά κρούσματα στην Ανθήλη είναι 16, στο Παλαίκαστρο 18, στην Κάλυμνο 25 και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους, στο Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.

Eπίσης στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξουν οι εκκλησίες

«Το σταδιακό άνοιγμα δεν σημαίνει πως έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Έχουμε δει και σε άλλες χώρες αύξηση των κρουσμάτων μετά την χαλάρωση των μέτρων. Κάθε άνοιγμα οικονομικής δραστηριότητας εγκυμονεί κίνδυνο για αύξηση των κρουσμάτων», σχολίασε για το άνοιγμα των καταστημάτων.

«Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε σε πλήρη συναγερμό και εγρήγορση για να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας την ώρα που θα ανοίξει η οικονομία να μην μπει» τόνισε.

Διαβάστε Ακόμα 

Γεωργιάδης: Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά από τη Δευτέρα