Σ’ ένα βίντεο με τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες» που δημοσιεύτηκε στο Instagram, και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εμφανίζονται δύο νεαροί που μιλούν αλβανικά να δίνουν εντολές σε δεκάδες Έλληνες στρατιώτες.

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των δημιουργών του, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος δημοσίευσής του. Βέβαια αρκετοί χρήστες του διαδικτύου αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν δύο υπήκοοι ξένης χώρας να βρίσκονται στις τάξεις του ελληνικού στρατού και να διατάζουν Έλληνες στρατιώτες.

Μάλιστα ένας από τους δύο πρωταγωνιστές του βίντεο, αφού δίνει εντολή για επιτόπιο βηματισμό στους στρατιώτες, τους καλεί να φωνάξουν το όνομα ενός διασήμου προσώπου της Αλβανίας.

Έρευνα για το βίντεο από το ΓΕΣ

Αν το βίντεο δεν έχει υποστεί επεξεργασία και τα όσα δείχνει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε προκύπτει μείζον ζήτημα για τον τρόπο που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιλέγουν τα στελέχη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thestival, τα ανώτατα κλιμάκια του Γενικού Επιτελείου Στρατού ενημερώθηκαν για την κυκλοφορία του βίντεο πριν από λίγες ώρες και ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία για να διακριβωθεί που έχει τραβηχτεί και αν τα πρόσωπα που εμφανίζονται ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.

Πηγή: Thestival.gr