Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχαν στα χέρια τους τα στοιχεία που χρειάζονταν για την ταυτοποίηση του 17χρονου και του 15χρονου από το Περιστέρι. Τα πρόσωπα τους είχαν καταγραφεί καθαρά από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, τόσο στο Μετρό του Αγίου Αντωνίου που μπήκαν όσο και από αυτό της Ομόνοιας που έφυγαν για να κατευθυνθούν με τον Ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι, όπου και εκεί υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. 

Επίσης, στα κουτάκια αναψυκτικού που κρατούσαν και πέταξαν πάνω στον 52χρονο σταθμάρχη, όταν ξεκίνησαν την επίθεση εναντίον του, είχαν αφήσει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο βαγόνι του συρμού που ξεκίνησε το επεισόδιο μετά την παρατήρηση για μη χρήση μάσκας που τους έκανε ο σταθμάρχης. Τέλος, το θύμα της επίθεσης, όταν αργά το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκε να πάει στη ΓΑΔΑ αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τα δύο αδέρφια ως τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του.

Σήμερα Σάββατο, οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων για να τους απαγγείλει κατηγορίες, ενώ ενδέχεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Συνελήφθη ειδικός φρουρός για υπόθαλψη των ανήλικων δραστών

Ένας νεαρός ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είναι το τρίτο πρόσωπο που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη Μετρό Ομονοίας. 

Ο νεοπροσληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός φέρεται να καθοδήγησε τους δύο ανήλικους στο τι πρέπει να κάνουν για να διαφύγουν της σύλληψης, χωρίς πάντως να τα καταφέρει καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός ειδικός φρουρός διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη μητέρα του 17χρονου και του 15χρονου, η οποία φέρεται να του τηλεφώνησε για να ζητήσει βοήθεια. 

Όσον αφορά την κατηγορία που αναμένεται να του απαγγελθεί, αφορά υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν κάλυπτε τα δύο ανήλικα αδέρφια, όμως στην ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν ότι η μητέρα τους τον πήρε τηλέφωνο να ζητήσει βοήθεια. Καθήκον του ως αστυνομικός ήταν να αναφέρει στην Υπηρεσία του το περιστατικό και αν του δίνονταν η ευκαιρία να τους συλλάβει, κάτι που δεν έκανε.

Εκτός από το ποινικό σκέλος –οδηγείται και αυτό σήμερα στον εισαγγελέα-, σε βάρος του αναμένεται να κινηθεί και η διοικητική διαδικασία που προβλέπεται από την ΕΛ.ΑΣ. γι’ αυτές τις περιπτώσεις.